Varmegenvinding

Varmegenvinding

Varmegenvinding  -  eller erstatningsluft som det også bliver kaldt er et område som Klimablock har stor ekspertise i. I henhold til bygningsreglementet skal mekaniske ventilationsanlæg være forsynet med varmegenvinding, således afkastluftens varmeindhold udnyttes. Vi har stor erfaring i at lave energioptimerede ventilationsløsninger, som kan reducere driftsomkostningerne.

Ved udsugning af luft i forbindelse med en forurenende arbejdsproces er det en nødvendighed, at der tilføres samme mængde frisk luft - tilpasset lokalets temperaturer for at undgå træk fra utætheder, døre og vinduer samt for at modvirke et skadeligt arbejdsmiljø. Varmen fra den udsugede luft kan I mange tilfælde benyttes til at opvarme erstatningsluften, hvilket giver energibesparelser.

Krydsveksler

Vores erstatningsluftanlæg med krydsveksler giver jer mulighed for at genanvende den dyre varme-energi i den luft, der suges ud, grundet den høje virkningsgrad på veksleren.

I kan få erstatningsluftanlæg i størrelser fra 1.000 m3/h og opefter med forskellige former for opbygning af indblæsning, udsugning, varmegenvinding og recirkulering.

Anlæggene er opbygget af en konstruktion i aluminium med sidepaneler i galvaniseret stålplade isoleret med 50 mm mineraluld som virker isolerende og støjabsorberende.

Hos Klimablock bruger vi krydsvekslere til at genanvende den dyre varme-energi i den luft, der suges ud. Vore anlæg er opbygget af en konstruktion i aluminium med sidepaneler i galvaniseret stålplade isoleret med 50 mm mineraluld som virker både isolerende og støjabsorberende.

krydsveksler